vineri, 3 iunie 2011

Sunt Dobitoc,sunt Cioban,sunt Cretin da' am maşină... Eu sunt Sefu'

Taximetristul e o specie rară. Un mârlan. Un haidamac. Un imbecil. Puţin sunt aceia care ascultă o dată cu mine radioul şi mult mai puţini cei care sunt cinstiţi până la capăt. Astă noapte am avut parte de un cioban cu belciug în urechi care conducea ditamai maşina în care am făcut greşeala să mă urc. Am ales-o pentru că era prima şi mă grăbeam să ajung acasă. Nu umblu eu noaptea pe străzi cu ciobanii cu belciuge în urechi, dar mă găseam ghici unde? În faţa spitalului. Trecusem pe acolo să-mi fac intravenoasa cu calciu. Mi se întâmplă asta adesea. Noutatea văd că stă în nepriceperea cu care aleg oamenii ce pot să mă ia de acolo. Să povestesc.
Ies pe poarta ameţită, sleită de putere, cum era şi normal. Într-o mână ţineam geanta şi într-alta pansamentul, trebuia să ajung cât mai repede la un taxi. Văd un şir de maşini oprite în faţă şi ca să-mi scurtez drumul aleg primul BMW.Mă urc în stânga şoferului. O huidumă cu plete şi cercei.
- Unde te duc? Sare dansul peste orice formulă de politeţe.
II dau adresa, nu-i foarte departe, bănuiesc că are să mă poarte pe străzi şi intuiţia nu s-a înşelat. Porneşte şi in loc să ajungă la giratoriu o ia în spate.
- Nu pe aici...
- Pe dincolo nu pot să intru, n-ai văzut ce şanţuri sunt pe strada aia?
Le văzusem, le simţisem, doar că nu aveam chef de plimbare, eu voiam la mine în pat în timp util şi cu bani puţini.În geanta nu mai aveam decât 5 lei. Pentru o cursă obişnuită nu erau prea puţini ba chiar în plus, decid să-mi iau gândul banilor şi să mă relaxez indiferent ce ruta alege spre casa mea.
Ocolim câteva blocuri. Stăm la semafor. Virează brusc şi mă mişca din toate încheieturile. Îşi sună un coleg. Până la urmă ajungem. Abia când a oprit am observat ceasul, el era singurul care nu pornise o dată cu noi.
Scot banii..
- Da'... nu ajunge, rânjeşte mârlanul la mine. Cursa până aici face 11 lei.
- Fără aparatul de taxat îţi convine să faci singur preţuri.
- Auzi, asta e maşina mea. Îţi place sau nu, EU conduc, TU plăteşti.În Maşina Mea eu sunt şefu'!
Ies blestemând clipa în care l-am ales şi mă duc după bani. Vin cu banii, îi dau,dar ce-mi spune dobitocul?
- Cine sunt eu să te aştept pe tine la ora 3 noaptea? Data viitoare ia-ţi bani la tine sau meri pe jos.
Superb, nu-i aşa? Ador tupeul ţăranilor inculţi, nu ţăranilor ţărani, le-a dat mama supărării carnet şi maşini şi acum ei sunt şefii.Că doar au roţi şi nu picioare. Nu i-am văzut numărul. Oricum un BMW negru se plimbă liber prin Deva şi se crede stăpân pe coclauri.
De obicei eu aleg o firmă de taxi, m-am obişnuit cu ei, îi cunosc, îmi plac.În toiul nopţii însă nu mi-a mai venit să sun la Euro taxi. Am luat şi eu ce-am nimerit. Jur că n-am să mai fac aşa niciodată.
Aici la mine preţurile sunt cam la fel, nu prea mari, maşinile tot maşini. Diferenţă o fac gibonii. Belciugaţii şi Neaveniţii tari în gură, că doar puterea le-o da maşina şi nu orice altă capacitate personală.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...