luni, 6 iunie 2011

Asta-i nou,Ronânia?

Prezenţa frumoasă a Andreei Berecleanu face din mine o telespectatoare fidelă a ştirilor de seară ale Antenei 1, plăcerea aceasta nu dublează, însă şi materialele pe care femeia, o profesionistă, le are pe desfăşurător. Cum aş putea să reacţionez când:


* un prost se electrocutează şi moare aproape în direct;
*un copil isteţ îşi face singur dreptate inscenandu-şi răpirea;
* Iri o recapăta pe Irina a cărei mamă a dispărut?


Acestea sunt suporturile ştirilor zilnice. Ceva "senzaţional". Ceva inedit şi ceva monden. Să le luăm pe rând.


Un om beat şi supărat că şi-a pierdut casă prin vânzare se suie pe stâlp şi cade secerat de curentul electric. Culmea coincidentei, în acelaşi fel în care a murit şi fiul lui adoptiv. Specialul morţii e că a fost filmată. Da. O altă idee bine implementată în mintea vulnerabilă a posibilului sinucigaş. Un impact emoţional puternic, care, nu va atrage după sine decât reacţii la indigo. Ce face CNA-ul în toată această vreme? Cât de controlate sunt programele cu expunere înainte de orele serii în care copiii nu mai au aces? Simplul anunţ "urmează imagini şocante" le ia toată responsabilitatea redactorilor?


Ştirea a doua cu puştiul ce s-a răzbunat pe părinţii care nutresc note şi nu realizări e într-adevăr un exemplu de luat în seamă de cei mări a căror admonestări nu sunt întotdeauna întemeiate pe experienţă şi înţelepciune.


Şi cea de a treia cu Iri. Iar cu Iri şi Irina fără Moni, mama dispărută în misiune pentru o cauză bănoasă.Cât o să mai dureze această poveste? Cât o să mai suporte micuţa presiunea mediatică? Cât îşi mai permit oamenii cu bani să sfideze legile, statul, drepturile şi inteligenta celor fără bani privitori ai spectacolului ieftin? Cine sunt adevăraţii câştigaţi bogaţii circari care câştiga cu fiecare apariţie sau televiziunea făcătoarea de audienţă?


Mâine la aceasi oră, aceleaşi noutăţi, cu alte personaje, dar şi cu Iri şi Irina fără Moni.
Până unde? O moarte, o inovaţie şi un guzgan... rozaliu sau nerozaliu.Pâna când?

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...